Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de febrer 8, 2018

Grandes pensadores (editorial Gredos)

Imatge
Un any més comença una de tantes col·leccions de llibres, fascicles, cursos o figures d'Star Wars als quioscs i llibreries... Us coment, no perquè tengui un interès abstracte en què consumiu, sinó per si a algú li pot ser escaient que s'ha iniciat la de Grandes pensadores de l'editorial Gredos. A vegades és oportú perquè normalment (moguts per l'afany d'enganxar-nos) les primeres entregues són prou econòmiques. En aquest cas es tracta de volums que recullen algunes de les principals obres dels autors més destacats de la història de la filosofia (ja hem denunciat que és lamentable que no hi hagi cap de les autores centrals). L'editorial Gredos té un fons de llibres molt ben treballats i traduïts, per especialistes en filosofia; i malgrat siguin exemplars de col·lecció estan decentment acabats i en paper sòlid. Tal vegada, si hi ha algú interessat, encara podeu trobar per 3,95 € el primer volum de Plató, que inclou l' Apologia de Sòcrates i diàlegs delic

Lectura: Edat Mitjana

Imatge
L'exposició sobre la filosofia medieval a la Breve historia ilustrada de la filosofia es divideix en tres capítols, de menor o major extensió. Tenen el seu interès, i afegeixen elements a les qüestions explicades a classe: concreta la qüestió de la teoria política, introdueix més autors. El primer capítol fa referència al període d'elaboració de la filosofia cristiana i el seu desenvolupament. El tercer fa referència a l'auge amb Tomàs d'Aquino la crisi representada en Guillem d'Okcham (Occam). Entre ells, i aquest és un dels elements que mostren la honestedat de l'enfocament d'aquesta història de la filosofia (que no és del tot etnocèntrica ni es limita als tòpics centrals), hi ha un capítol dedicat a les tradicions islàmica i hebrea. Ho trobau a la Biblioteca de la web.

LECTURA: El Renaixement

Imatge
Trobau a la BIBLIOTECA de la web el capítol dedicat al Renaixement i a l'Humanisme de la Breve historia de la filosofía en imágenes . Us en recoman la lectura.